Vrolijk tafereel op het Dakpark

19 juli '18

Vrolijk spelende kinderen, mediterrane gerechten en enthousiaste bewoners vormden onlangs een vrolijk tafereel onderaan de watertrap van het Dakpark, in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. Het buurtfeestje stond in het teken van de kennismaking van de buurtbewoners met het team van het nieuwbouwproject The Hudsons. Bewoners van de Hudsonstraat, de Medinastraat en de Puntstraat waren uitgenodigd door de samenwerkende partijen BPD en TBI-onderneming ERA Contour.

Initiatiefrijke en betrokken bewoners

“The Hudsons wordt een gevarieerd ensemble van woonblokken dat duidelijk familie van elkaar is. En waar je ook woont, je wandelt altijd zo het park in”, aldus Dion. Het doel van het nieuwbouwproject is om de bestaande wijk en The Hudsons goed op elkaar aan te laten sluiten. Dat begint bij interactie met de bewoners. Het buurtfeestje is een initiatief om elkaar te leren kennen en waar mogelijk al samen op te trekken. Zo verzorgde buurtbewoner Mariam el Haddouti met haar team van Vrouwen Emancipatie Centrum BoTu de catering bestaande uit Mediterraanse gerechten. “Die betrokkenheid en verbondenheid is precies wat dit gebied en haar bewoners kenmerkt. De mensen zijn ontzettend hartelijk en enorm ondernemend. Dat vinden we prachtig om te zien en dat omarmen we als nieuwe buur in het gebied. Het is goed dat omwonenden op de hoogte zijn van ons ontwikkel- en dadelijk het bouwproces, om elkaar te kennen en daar past deze samenkomst in het park perfect in”, aldus Dion.

Best of both worlds

Met The Hudsons is de wijk Bospolder-Tussendijken straks vijf bijzondere woongebouwen met ruime koopwoningen en (binnen)tuinen rijker. De woongebouwen bestaan uit stadswoningen, appartementen en zogenaamde ‘specials’ op de hoeken, met bijzondere plattegronden en/of grotere afmetingen. The Hudsons richt zich vooral op gezinnen met kinderen die graag in de stad blijven wonen. Met de ligging op tien minuten fietsen van het stadscentrum biedt de locatie ‘’the best of both worlds”: een groene kindvriendelijke omgeving en alle voorzieningen van de stad dichtbij. “Een onontdekt stukje Rotterdam wordt op deze manier ten volle benut”, zegt Dion van Dijk, conceptontwikkelaar van The Hudsons

Uitkijktoren op locatie

Op hoek van de Hudsonstraat en de Schippersstraat, op de locatie van The Hudsons staat een paar weken een uitkijktoren met impressies van het plan. Vanaf de uitkijktoren kunnen geïnteresseerden het uitzicht op het groene Dakpark ervaren, vanaf de verdieping van hun mogelijke toekomstige woning. Een leuke manier om je nieuwe woning alvast te beleven!