De hotspots & must sees van Rotterdam West

12 september '19

West is in beweging. De afgelopen jaren zijn er veel plannen ontstaan om vernieuwing te brengen in deze buurt. Oude panden maken plaats voor nieuwbouwprojecten als The Hudsons en Bospolder. En dat doet iets met de buurt.

Nieuwe winkels openen hun deuren. Hippe koffiebarretjes en lunchrooms vestigen zich naast zaken die al jarenlang een begrip zijn in de woonbuurt. Die mix is kenmerkend voor de woonwijk met haar multiculturele bewoners. We nemen je mee langs de hotspots van West. Ontdek de pareltjes van je nieuwe buurt, kijk om je heen en laat je verrassen. Want in West wordt je wereld groter!

markt

Markt,  Grote Visserijplein

Iedere donderdag en zaterdag reuring op het Grote Visserijplein. Al vroeg worden de kramen opgebouwd voor de markt. Tot vijf uur ‘s  middags kan je hier rondstruinen tussen wel 180 kramen! Op zoek naar de leukste- en lekkerste producten uit culturen van over de  hele wereld. Van Marokkaans, Oerhollands, Hindoestaans tot Chinees. Ontdek al dat lekkers en proef de smaak van wereld! - Markt,  Grote Visserijplein – iedere donderdag en zaterdag.

Buurthuis De Waterstokerij

Een buurthuis voor jong en oud! Waar leuke activiteiten worden georganiseerd en waar buurtbewoners samenkomen. Wekelijks activiteiten voor de kids, 3x per week taallessen, 1x per maand een bingoavond en gezellige avondjes voor de ouderen. Dan wordt er samen een potje eten gekookt. Dit is slechts een greep uit de initiatieven in De Waterstokerij. Loop binnen voor een kop koffie en een praatje met je buren! - Buurthuis De Waterstokerij, Snoekstraat 11.

Kids knutselen
Hout

Bouwkeet

Dé makerspace van Bospolder-Tussendijken. In de openbare werkplaats mag iedereen (dus ook jij!) maken wat ‘ie wil. Hier heb je toegang tot hypermoderne machines en leer je van het kleine technische team en een groot aantal vrijwillige buurtbewoners hoe ze werken. Kom houtbewerken, lassen, 3D-printen, kledingontwerpen, pottenbakken of koken. Het kan allemaal. Schrijf je in voor één van de vele inspirerende workshops en geef vorm aan je talent. - Bouwkeet, Schiedamseweg 240.

Café De Ooievaar

Het gezelligste café van de buurt is gevestigd op de Havenstraat 11b. Je kunt niet om deze authentieke bruine kroeg heen. Drink een drankje, geniet van het mooie uitzicht over het water van de Aelbrechtskolk of speel mee met de fameuze pubquiz. Goed voor een avond ouderwets vertier en een glas koud bier dat met veel liefde wordt getapt door de vriendelijke eigenaren. - Café de Ooievaar, Havenstraat 11b.

bier
Heb je vragen? Neem contact op!
Enthousiast over de buurt? Bekijk de woningen