Deelnemers kennen de wijk!

20 juli '17

Op 10 juli hebben 76 belangstellenden deelgenomen aan de eerste workshop van The Hudsons! Veel deelnemers wonen nu al in Bospolder of omliggende wijken als Tussendijken, Spangen of het Nieuwe Westen of hebben daar vroeger gewoond. Het Dakpark, het levendige en multiculturele karakter, en de winkels zijn kenmerken die mensen nu heel fijn vinden aan de wijk Bospolder. Maar… zij missen ook iets in de wijk. Zo hebben veel mensen met name behoefte aan meer (verkeers)veiligheid, leuke horecagelegenheden, prettige speeltuinen en betaalbare eengezinswoningen.

Bekijk hier de video

Het project The Hudsons spreekt iedereen met name aan vanwege de ligging tussen het Dakpark en Bospolder, het aantrekkelijk woonmilieu voor gezinnen met kinderen en het type woningen. Daarbij woont een groot deel van de deelnemers nu in een appartement en ziet zij een woning in The Hudsons als een mooie volgende stap.

Men wil graag wonen aan de Hudsonstraat met uitzicht op het Dakpark, of aan de Puntstraat en Medinastraat vanwege de tuin op het zuidwesten.

Aantrekkelijk woonmilieu en dakpark dichtbij

Het Dakpark

Grote woning favoriet

De meeste voorkeur ging uit naar het woningtype Parkzicht Leisure Extra. Een grote gezinswoning van 134 m2, bestaande uit 4 woonlagen met een grote woonkamer op de eerste woonlaag en daarboven vier slaapkamers. Als het gaat om de inrichting van de woning was met name de slaapkamer met walk-in closet duidelijk de favoriet. Daarnaast werd vaak gekozen voor de leefkeuken en een woonkamer voor het hele gezin. De (bak)fiets moet gestald kunnen worden in een eigen berging, die via de achterzijde van het huis te bereiken is. De auto moet daarbij geparkeerd kunnen worden op een eigen parkeerplaats direct achter de eigen woning.

Kleinschalige horeca

Tot slot zien veel mensen op de hoek van de Schippersstraat en Hudsonstraat kleinschalige horeca of een kinderdagverblijf als een mooie toevoeging voor zichzelf en de wijk!

  Bekijk hier het woningaanbod
  Wijk voor gezinnen