Wonen en koken op de 1e verdieping

24 oktober '17

Tijdens de tafelgesprekken is veel informatie verzameld over de toekomstige woonwensen van de deelnemers. Een veel gehoorde vraag op het ontwerp van de 3-laagse woning is of je op de 1e verdieping, grenzend aan de tuin, een leefruimte zou kunnen maken waar zowel gewoond als gekookt kan worden. Hoe komt de tuin, die op het parkeerdek ligt, er dan uit te zien? Welke ideeën zijn er voor nuttig gebruik van de ruimte op de begane grond? Een mooie vraag waar het ontwerpteam zich nu over buigt. 

Een vide of zelf ontworpen loft?

Ook zijn er vragen en ideeën over de 4-laagse woningen en de casco ‘Specials’. Bijvoorbeeld de wens voor het plaatsen van een vide (een open ruimte over twee of meer verdiepingen) en het creëren van je zelf ontworpen loft. Voor deze woningtypen onderzoeken we nu de mogelijkheden hoe toekomstige bewoners meer invloed op het ontwerpproces uit kunnen oefenen. Iets wat jou wellicht ook aanspreekt?

Kunnen kinderen veilig spelen?

Naast vragen over de woningen, waren er ook vragen over de buurt: kunnen de kinderen veilig spelen op straat en op welke plekken in de wijk zijn er speelvoorzieningen voor kinderen? En welke voorzieningen worden meegenomen in The Hudsons? Met alle suggesties, kritische kanttekeningen en ideeën is het ontwerpteam van The Hudsons nu enthousiast aan de slag. 

spelen

Samenwerking met de gemeente Rotterdam

Het project The Hudsons wordt in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam ontwikkeld. De reacties en bevindingen uit de workshop worden ook met het projectteam van de gemeente afgestemd. We hopen in december antwoorden te hebben op alle vragen en te weten welke aanpassingen we kunnen opnemen in het ontwerp.

Wel of geen vervolg workshop?

In de tussentijd bekijken we of een vervolg workshop over de woningen en buitenruimten het plan nog verder kan verbeteren. Zo ja, dan maken we zo spoedig mogelijk de datum bekend via onze e-mail nieuwsbrieven. Wil je op de hoogte gehouden worden? Abonneer je dan op de nieuwsbrief via de website. Er wordt hard gewerkt om te komen tot een definitief ontwerp.