Maak kennis met fotograaf Paul van der Blom

1 november '18

Wonen in West staat voor wonen in de misschien wel meest veelzijdige buurt van de stad. Een echte Rotterdamse woonwijk in combinatie met het groen van een groots park. Vlakbij het centrum, het sfeervolle historische Delfshaven en op een steenworp van de Maas. The Hudsons geeft je een ideale woonplek in de stad, zowel binnen als buiten. Een nieuw huis, in een omgeving die blijft verrassen. In West wordt je wereld groter! En wie kunnen je dat beter vertellen dan de mensen die al wonen en werken in West.

Paul Blom

Een lange historie in West

Aan het woord is Paul van der Blom, 53 jaar en fotograaf. “Tien jaar geleden zijn we met ons gezin naar het fantastische project Le Medi in Bospolder verhuisd. Daarvoor woonden we op andere plekken in West. Eigenlijk woon ik sinds mijn afstuderen op de academie in West."

Waarom vind je West leuk?

“Iets meer dan tien jaar geleden was Le Medi nog een concept op papier, een prachtige idee om de wijk Bospolder-Tussendijken te verrijken. Le Medi is heel goed gelukt. Er woont een multiculturele mix van bewoners. Sindsdien is er veel veranderd. De komst van het Dakpark bijvoorbeeld, die er is gekomen door een bewonersinitiatief. Aan de andere kant van de dijk groeit de maakindustrie in het M4H-gebied. Daan van Roosegaarde, Joep van Lieshout, Richard Hutten en veel nieuwe ontwerpers maken Rotterdam West tot een interessante plek om te wonen en werken. Voor mij als fotograaf is het ook een geweldig werkterrein. De hele bouw van het Dakpark heb ik vastgelegd. Maar ook de kleurrijke winkeliers en ondernemers van de Schiedamseweg.”

Waarom wordt je wereld groter in West?

“West is de wijk met misschien wel de meeste buurt-initiatieven van Rotterdam. Maar ook het leukste park, de creatiefste ondernemers en ontwerpers en nog veel meer in het verschiet.”

Dakpark