Klaar voor de toekomst

27 augustus '19

Wonen in The Hudsons wordt comfortabel, fijn, zorgeloos. En bij het bouwen van The Hudsons houden we ook rekening met de toekomst. En toekomstgericht bouwen, betekent duurzaam bouwen.

DOOR DE STAD VERWAMRD

Alle woningen van The Hudsons worden aangesloten op het stadsverwarmingsnet. Dat houdt in dat er in de huizen geen gasaansluiting is. Bij stadsverwarming wordt namelijk gebruik gemaakt van de energie die vrijkomt uit bijvoorbeeld restwarmte van grote bedrijven en de haven. Stadsverwarming is een duurzaam alternatief voor het gebruik van aardgas en draagt bij aan het reduceren van CO2-uitstoot.

ISOLEREND GLAS

Om de stadswarmte ook écht duurzaam in te zetten, worden alle Appartementen en huizen in de vijf woonblokken van The Hudsons voorzien van HR++ glas. Deze glassoort is niet alleen isolerend, maar draagt ook bij aan een groter wooncomfort. Een ander voordeel van deze glassoort is dat het geluiddempend werkt. Minder last van eventueel omgevingsgeluid dus.

klaar voor de toekomst

DAKTUINEN EN SEDUM

Een gedeelte van de binnentuin van de woonblokken zal worden beplant. De beplanting zorgt ervoor dat het regenwater langer wordt vastgehouden en geleidelijk wordt afgevoerd. De aanblik van de binnentuin draagt bij aan het groene karakter van de wijk. Bij de keuze van de beplanting is rekening gehouden met de seizoenen. Zo is de binnentuin het hele jaar door groen. Naast de groene binnentuin zal een groot aantal van de daken van de woningen worden afgewerkt met mossedum ingezaaide dakafwerking. Deze duurzame dakbedekking werkt isolerend voor de woning eronder. Het mos beschermt bovendien de bedekking van het dak tegen externe factoren zoals zon, wind en kou. Met sedum bedekte daken gaan twee tot drie keer langer mee dan daken met een standaard dakbedekking!

VOOR DE BUURT

De algemene voorzieningen van The Hudsons worden voorzien van energie, die wordt opgewekt door zonne-energie. Op een groot aantal daken worden PV-panelen geplaatst. De energie die deze panelen leveren wordt terug geleverd aan het stroomnet waarna een verrekening plaatsvindt met de Vereniging van Eigenaren. The Hudsons zijn onderdeel van de wijk Bospolder-Tussendijken. Eén van de vijf wijken die door de gemeente Rotterdam is aangewezen voor een samenhangende duurzame gebiedsaanpak. Dat betekent veel kansen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en efficiënt omgaan met energie. De gemeente Rotterdam, Coöperatie Delfshaven en meewerkende partijen staan open voor nieuwe initiatieven en ideeën. Meer weten of zelf een innovatief plan? Leg contact via info@delfshavencooperatie.nl.

Duurzaam wonen in West Lees meer over duurzaamheid
Bekijk het woningaanbod Ook hier wonen?