Stadswoningen in beeld

17 juli '18

De 3- en 4 laagse stadswoningen (eengezinswoningen) in The Hudsons zijn anders dan anders. De gezinswoningen hebben elk een eigen prive parkeerplaats. De parkeerplaatsen zijn overdekt en liggen onder de centrale (binnen)tuin. Hierdoor zijn de auto's uit het zicht en kunnen kinderen veilig buiten spelen. Op de beelden in dit bericht laten we je een doorsnede zien van de 3- en 4-laagse woningen en lichten we kort toe wat de mogelijkheden zijn.

Uitleg woning

Je voordeur bevindt zich op straatniveau. Kom je met de auto of fiets thuis dan kom je de woning binnen vanaf je overdekte prive parkeerplaats, onder de (binnen)tuinen. Op de begane grond  is optioneel ruimte voor bijvoorbeeld een werkkamer, een eetkeuken of een extra slaap-/logeerkamer.  Je kunt het invullen zoals jij wilt. Op de 1e verdieping is de woonkamer met ruimte voor een open keuken. De keuken kun je hier ook weglaten als je kiest voor een keuken op de begane grond. De 1e verdieping grenst aan je prive tuin (of terras), die weer uitkijkt over de centrale binnentuin. Op de 2e en 3e verdieping (bij de 4-laagse woning) vind je een badkamer en de slaapkamers. 

Doorsnede 4-laagse woning

Hoe breed zijn de woningen?

De stadswoningen hebben 3 of 4 woonlagen. De 3-laagse woningen zijn 5,1 meter, 5,4 meter of 6 meter breed (woonoppervlakten circa 112 - 122 m2). De 4-laagse woningen zijn 5,1 meter en 5,4 meter breed (woonoppervlakten circa 138 - 152 m2). De verschillende typen hebben ook andere trapposities. Bijvoorbeeld langs de muur of een dwarstrap in het midden van de woonruimte. De gevelbaksteen aan de Puntstraat wordt donker, wat zich spiegelt aan de steen van de woningen aan de overzijde. De gevels richting Dakpark worden steeds lichter, deze spiegelen zich aan het weidse Dakpark. 

Een achtertuin of collectieve tuin?

De binnentuin van elk woonblok krijgt een eigen groene inrichting en uitstraling. Er kan worden gekozen voor alternatieve indelingen ofwel een indeling die wordt gekozen door en is afgestemd met bewoners. Kiezen bewoners voor een grote binnentuin met minder prive ruimte? Of is er de wens voor meer prive ruimte en een kleinere collectieve tuin. Naar verwachting krijgen alle binnentuinen een toegangspoort die overdag wordt opengezet. In principe kunnen alleen bewoners de binnentuinen betreden. Na zonsondergang worden de toegangspoorten gesloten.  

Parkeren en berging

Alle woningen hebben een overdekte berging op de begane grond grenzend aan de parkeerplaatsen. Alle stadswoningen krijgen een prive parkeerplaats en ook een eigen prive berging. Vanaf je parkeerplaats loop je zo naar je woning. Op de maquette zie je het stukje prive tuin/terras en de groene binnentuin met daaronder je prive parkeerplaats.